26.03.2015, 11:11
Tomati-läätsesupp ingveriga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Veiseliha
- 1.5 cm Ingverijupp
- Või praadimiseks
- 0.25 tk Juurseller
- 0.5 tk Fenkol
- 2 tk Porgand
- 5 tk Suur tomat
- 1 spl Mesi
- 1 purk Purustatud tomatid
- 100 g Punased läätsed
- 2 l Vesi
- Värskelt jahvatatud pipar
- Sool
- Petersell serveerimiseks
KITSEJUUSTUVAHT
- 100 g Kitsepiima toorjuust
- 2 dl Rõõsk koor 35%
- 50 g Maitsestamata toorjuust
1. Pruunista tükeldatud veiseliha pannil ja pane vähese veega potti hauduma.
2. Rösti riivitud ingver võis ja lisa potti. Haki kõik koostisained hästi peeneks. Kuumuta pannil eraldi kergelt tükeldatud juurseller ja fenkol. Seejärel lisa porgandiribad ja suur supilusikatäis mett. Prae pannil ka tomat läbi, sest talvine tomat on väga toores ja selleks, et see natuke magusamaks saada, tuleb seda natuke praadida. Pane kõik peeneks lõigatud koostisosad potti. Kõige viimasena lisa punased läätsed.
3. Keeda umbes 45 minutit, kuni läätsed on pehmed. Vahusta koor ja sega toorjuustudega. Serveerides puista supi peale värsket hakitud peterselli või koriandrit ja kaunista kitsejuustuvahuga.