06.03.2015, 11:00
Suitsupardi-mangosalat tortiljas
Vutimunad on siin eriliselt mõnusa maitsega. Kaste on ka võtmetähendusega.
FOTO:
Koostisosad:
SALAT
- 200 g Jääsalat
- 200 g Kodujuust
- 100 g Tomatid
- 1 tl Palsamikreem
- Sool
- Must pipar
- 1 tk Mango
- 150 g Suitsutatud pardifilee
- 10 tk Keedetud vutimuna
- Till, petersell, roheline sibul
KASTE
- Till, petersell
- Roheline sibul
- Basiilik
- Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
- Sidrunimahl
1. Lõika mango peenteks ribadeks (kõik, mis üle jääb, pane blendrisse ja naudi smuutina).
2. Pane kõik kastmekomponendid blendrisse ja surista 2 minutit. See kaste sobib igale poole ja seisab ka külmkapis kaua, lausa kuu aega või kauemgi – õli jääb pinnale. Enne kasutamist sega või loksuta.
3. Lase tortiljad kuivalt kas pliidiraua pealt või pannilt üle: 10 sekundit ühelt poolt, 10 sekundit teiselt poolt.
4. Lõika salatiained parajateks tükkideks ja sega salatiks. Pane pruunide küpsetuslaikudega tortilja taldrikule, murra pooleks kokku, ava uuesti ja täida pool tortiljat salatiga.
5. Serveerides keera teine tortiljapool salatile peale. Söö kohe