05.03.2015, 14:27
Etsi hale mälestus “Postipoisi” neerupajast
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Loomaneer
- Piim ja vein (leotamiseks)
- 2 tk Suur sibul
- 2 tk Sellerivars
- 1 tk Roheline tšilli
- 1 tk Punane tšilli
- 4 spl Tomatipasta
- 4 tk Kartul
- 1 pdl Punane või tume õlu
- 1 kl Puljong
- 4 spl Või
- Sool
1. Leota neeru ööpäev piimas ning 1–2 tundi veinis.
2. Haki sibul ja seller ning kuumuta pannil klaasjaks. Haki kartul ja neer suupärasteks tükkideks. Pruunista neer õrnalt igast küljest.
3. Lao haudepotti kihiti sibulad ja seller, peeneks hakitud tšilli, neerud, soojendatud omatipasta ning kõige lõpuks kartulid. Kihtide vahele võid raputada maitse järgi soola. Kalla üle keemiseni kuumutatud puljongi ja õlle seguga.
4. Enne ahjupanekut lisa kõige peale võikuubikuid. Hauta vähemalt tund aega. Serveeri saia või kopsupirukaga.