• Delfi
  • Saada vihje
  • Kontakt
  • Reklaam
Oma Maitse
  • Eesti Naine
  • Anne & Stiil
  • Pere ja Kodu
  • Oma Maitse
  • Maakodu
  • Tervis Pluss
  • Telli
  • Uudised
  • Toit ja tervis
  • Elustiil
  • Retseptid
  • Podcast
Retseptid
28.03.2019, 11:00

EESTI VÕTMES KOOK! Kama-vaarika-toorjuustukook

 
Meie au ja uhkus kama leiab selles tarretatud juustukoogis väärilise partneri kodumaise õunaveini näol. Hea idee pidulikematel hetkedel laua peale panna.
Angeelika Kang-Osula
Kama-vaarika-toorjuustukook
Angeelika Kang

Koostisosad:

PÕHI

  • 130 g Või
  • 0.75 dl Suhkur
  • 1 tl Vanillsuhkur
  • 1 tk Munakollane
  • 50 g Tume šokolaad
  • 2.5 dl Nisujahu
  • 0.5 tl Sool

TÄIDIS

  • 10 tk Želatiinileht
  • 400 g Maitsestamata toorjuust
  • 2.5 dl Tuhksuhkur
  • 1.5 tl Vanillsuhkur
  • 1 dl Dessertvein
  • 1.5 dl Hapukoor
  • 2 dl Kamajahu
  • 2 dl Rõõsk koor 35%

PEALE

  • 300 g Külmutatud vaarikad või muud marjad
  • 4 tk Želatiinileht
  • 3 dl Õunamahl
  • Eesti,
    Rahvusköögid
  • 120 min
  • 10 portsjonit
Valmistamine
  1. Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa munakollane ja sulatatud šokolaad. Jätka vahustamist, tõsta juurde jahu-soolasegu.
  2. Määri tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
  3. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista kuivaks ja sulata vähese koguse kuuma veega.
  4. Sega toorjuust, tuhksuhkur, vanillsuhkur, dessertvein, hapukoor ja kamajahu ühtlaseks massiks. Lisa jahutatud želatiinisegu ja sega läbi. Kõige lõpuks pane juurde vahustatud koor. Vala täidis vormi ja lase tarretuda 6 tundi kuni üleöö.
  5. Pane kattekihi želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Kuumuta mahl ja sega hulka želatiinilehed.
  6. Kata tort marjadega ja vala peale tarretisvedelik. Lase külmkapis 2 tundi tarretuda.
Kommenteeri Loe kommentaare
  • Reklaam
  • Kontakt
  • Tellimine
  • Üldtingimused
  • Tööpakkumised
  • © 2021 Ekspress Meedia AS
  • info@ekspressmeedia.ee