28.03.2019, 11:00
EESTI VÕTMES KOOK! Kama-vaarika-toorjuustukook
Meie au ja uhkus kama leiab selles tarretatud juustukoogis väärilise partneri kodumaise õunaveini näol. Hea idee pidulikematel hetkedel laua peale panna.
Kama-vaarika-toorjuustukook
Angeelika Kang
Koostisosad:
PÕHI
- 130 g Või
- 0.75 dl Suhkur
- 1 tl Vanillsuhkur
- 1 tk Munakollane
- 50 g Tume šokolaad
- 2.5 dl Nisujahu
- 0.5 tl Sool
TÄIDIS
- 10 tk Želatiinileht
- 400 g Maitsestamata toorjuust
- 2.5 dl Tuhksuhkur
- 1.5 tl Vanillsuhkur
- 1 dl Dessertvein
- 1.5 dl Hapukoor
- 2 dl Kamajahu
- 2 dl Rõõsk koor 35%
PEALE
- 300 g Külmutatud vaarikad või muud marjad
- 4 tk Želatiinileht
- 3 dl Õunamahl
- Eesti,Rahvusköögid
- 120 min
- 10 portsjonit
Valmistamine
- Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa munakollane ja sulatatud šokolaad. Jätka vahustamist, tõsta juurde jahu-soolasegu.
- Määri tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
- Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista kuivaks ja sulata vähese koguse kuuma veega.
- Sega toorjuust, tuhksuhkur, vanillsuhkur, dessertvein, hapukoor ja kamajahu ühtlaseks massiks. Lisa jahutatud želatiinisegu ja sega läbi. Kõige lõpuks pane juurde vahustatud koor. Vala täidis vormi ja lase tarretuda 6 tundi kuni üleöö.
- Pane kattekihi želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Kuumuta mahl ja sega hulka želatiinilehed.
- Kata tort marjadega ja vala peale tarretisvedelik. Lase külmkapis 2 tundi tarretuda.