19.12.2014, 11:51
Kõrvitsakrepid Brie juustuga
Pisut tihedama tainaga ülepannikookides saad ära kasutada nii suvelõpukõrvitsat kui ka kohevaks kasvanud talvekõrvitsat. Kogus 6 tükki.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Muna
- 2 dl Peenelt riivitud kõrvits
- 120 g Nisujahu
- 3 spl Peenelt riivitud parmesan
- 0.5 tl Sool
- Rohke jahvatatud must pipar
- Jahvatatud muskaat
- 30 g Sulatatud või
LISAKS
- 200 g Brie juust
- Tomat
1. Klopi muna lahti, maitsesta soola, pipra ja muskaadiga, lisa kõrvits, juust ja jahu ning sega ühtlaseks. Kui kõrvits pole väga mahlane, lisa tainale vajadusel vett.
2. Lase 30 minutit seista. Lisa siis sulavõi ning prae kooke mõõdukas kuumuses. Kui küpsetad koogi teist poolt, aseta koogipinnale sulama Brie juustu viil.
3. Valmis kook voldi kokku ning serveeri ahjus küpsetatud ürdiste tomatite, pehmemate päikesekuivatatud tomatite või hoopis värske tomatisalatiga.