2. Kuni kinoa keeb, poolita kirsstomatid ja suhkruherned. Tükelda punane sibul ja veriapelsin.

3. Tükelda ka kollane paprika ning prae kergelt võis, et tekstuur muutuks põnevamaks.

4. Pruunista pannil seedermänni seemned.

5. Sega kõik kokku, lisa mustad Kalamata oliivid ja kapparid.

6. Lisa sorts apelsinimahla ning veini- või siidriäädikat, sega.

HEA TEADA!

* Nagu paljude teraviljade puhul, jääb kinoa maitsvam, kui ei keeda päris pudruks.

*Kinoasalatil on lõputult variatsioone. Pane kokku erinevad tekstuurid ja maitsed (krõmpsuv magus suhkruhernes, soolane oliiv, äädikane kappar, kiulise tekstuuriga mahlaplahvatus ehk apelsin jne).

*Kinoasalati võid teha ka punasest kinoast, keeta mitte vee, vaid puljongiga; panna sisse suvikõrvitsat, avokaadot, kurki, porgandit, riivitud sidrunikoort, tšillit, münti, punet, beebispinatit, peterselli, laimimahla, röstitud mandleid, seesamiõli, värsket tüümiani, kikerherneid, ube, peeti, fetat, vähisabasid vm.