30.09.2014, 16:11
Provence’i muskaatkõrvitsasupp
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 700 g Kõrvits (seemneteta 500 g)
- 1 spl Oliiviõli
- 3 tk Suitsupeekoni viil
- 0.5 tl Riivitud muskaatpähklid
- 0.5 tl Kaneel
- 1 dl Kohvikoor
- Meresool
- Värskelt jahvatatud must pipar
- Hapukoor (serveerimiseks)
- Värske koriander (soovi korral)
1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini.
2. Lõika kõrvits 6–8 tükiks, eemalda seemnetega osa. Koore võid heaga külge jätta, muskaatkõrvitsa puhul muutub see küpsedes täitsa pehmeks ja seguneb suppi, annab hea maitse.
3. Pane tükid ahjuvormi sentimeetrisügavusse vette ja piserda oliiviõliga.
4. Küpseta, kuni kõik on pehme – umbes 45 minutit.
5. Prae väikeseks lõigatud suitsupeekon pannil. Pärast võid asetada majapidamispaberile nõrguma.
6. Tõsta kõrvitsatükid suurde potti ja kata kuuma veega (umbes 5 dl). Lisa vürtsid ja purusta saumikseriga.
7. Lisa kohvikoor, maitsesta soolaga, soojenda suppi, kuid ära keema lase.
8. Serveeri kuumana, soovi korral hapukooresilma ning lusikatäie praetud suitsupeekoniga, paari pöördega pipraveskist ja suti koriandriga.