Kammkarbid lillkapsapüree, salati ja õunakrõpsuga
Koostisosad:
RETSEPT
- 12 tk Kammkarp
- 2 tk Õun ('Granny Smith')
- 500 g Lillkapsas
- 500 ml Piim
- 50 ml Rõõsk koor 35%
- 1 sl Või
- 3 peotäit Lambasalat
- 0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
- Sool
- Must pipar
- 4 sl Oliiviõli (extra virgin)
1. Lõika üks õun hästi õhukesteks ratasteks, tõsta küpsetuspaberile ja kuivata kaks tundi 80-kraadises ahjus.
2. Lõika lillkapsas kahe sõrme paksusteks tükkideks ning prae kuival pannil keskmisel kuumusel kolm minutit, et lillkapsal tuleksid pähklised noodid välja.
3. Seejärel vala pannile piim ning keeda, kuni lillkapsas on pehme. Vala saadud mass blendrisse ja püreesta.
4. Vala püree hulka 50 ml koort ning maitsesta soola ja pipraga, lisa või.
5. Lõika teine õun 3 mm paksusteks tikkudeks, lisa salat.
6. Salatikastmeks sega oliiviõli sidrunimahlaga ning maitsesta soola ja pipraga, nii et tekiks tasakaal soolasuse ja happesuse vahel.
7. Maitsesta vertikaalselt pooleks lõigatud kammkarbid soolaga ning prae neid väga kuumal pannil mõlemalt poolt 30 sekundit. Serveeri kohe lillkapsapüree, kastmega maitsestatud salati ja õunakrõpsuga.