29.09.2019, 14:00
Peen ja kodumaine ühes koogitaldrikus | Kohupiimakook valge šokolaadi ja kamaga
Kama annab kohupiimakoogile aimatava pähklinüansi. Serveeri kooki jahutatult. Kogus 12 tükki.
Valge šokolaadi ja kamaga kohupiimakook
Angeelika Kang
Koostisosad:
PÕHI
- 5 dl Nisujahu
- 1.5 dl Tuhksuhkur
- 0.5 tl Sool
- 170 g Või
- 2 tk Munakollane
TÄIDIS
- 200 g Valge šokolaad
- 400 g Kohupiim
- 1 dl Kamajahu
- 1 tl Riivitud laimikoor
- 1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
- 2 tk Muna
- 1 tl Vanillsuhkur
- Eesti,Rahvusköögid
- 120 min
Valmistamine:
- Sega jahu, tuhksuhkur, sool, pehme või ja munakollased ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta kook veidikeseks jahtuma.
- Vähenda ahjukuumus 180 kraadini. Sulata valge šokolaad veevannil. Sega kohupiim, kamajahu, laimikoor ja -mahl, munad, vanillsuhkur ja sulatatud šokolaad. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus 40–45 minutit.