14.06.2019, 15:00
NÄDALAVAHETUSE RETSEPTISOOVITUS — pardifilee veinise maasikakastmega
Maasikate magushapu olemus sobitub praetud pardifileega väga hästi.
Foto: ARTUR SADOVSKI
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Pardifilee
- Sool
- Must pipar
KASTE
- 5 tk Maasikad
- 1.5 sl Mesi
- 2.5 dl Punane vein
- Sool
- Must pipar
- 1 sl Palsamiäädikas (soovi korral)
- 30 g Külm või
SALAT
- 1 peotäis Rukola
- 2 sl Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
- 3 tk Maasikad
- 40 min
- 2 portsjonit
Valmistamine
- Puhasta pardifilee kelmetest ja tee terava noaga nahapinnale sisselõiked. Kuumuta pann ning aseta esmalt praadima pardifilee nahaga pool. Kui rasv on eraldunud ning nahk krõbe, maitsesta seda soola ja pipraga ning pruunista ka pardifilee lihaosa. Maitsesta soola-pipraga ning hoia kuni serveerimiseni ja kastme valmimiseni 100-kraadises ahjus järelküpsemas.
- Püreesta maasikad mee ja veiniga kreemjaks ning sõelu sellest segust seemned. Vala pannilt ära liigne rasv ning lisa püree pannile. Keeda kuni kastme tihenemiseni ja maitsesta täiendavalt soola, pipra ning soovi korral palsamiäädikaga. Eemalda pann tulelt, jahuta pisut ning vispelda siis hulka võitükid.
- Maitsesta rukola oliiviõli ja soola-pipraga ning sega hulka maasikatükid. Serveeri pardifileed kuumadelt taldrikutelt, kuhu vala peale ka kaste ning lisa rukolasalat.