23.04.2021, 19:25
RETSEPT umbrohufännidele: nõgesepirukas
Nii mõnigi siiras üllatus on olnud tingitud just sellest, et sööja ei ole suutnud uskuda, et see maitsev roheline asi toidu sees on meie vana tuttav kuri nõges. Praegu on just õige aeg nõgesepiruka valmistamiseks.
FOTO:
Koostisosad:
TAINAS
- 3.5 dl Nisujahu
- 1 tl Küpsetuspulber
- 100 g Või
- 0.5 tl Sool
- 1 tk Muna
TÄIDIS
- 300 g (pärast kuumutamist) Nõgeselehed
- 1 tk Porrulauk (valge osa)
- 2 sl Oliiviõli
- 3 tk Muna
- 2 dl Rõõsk koor 10% või 30%
- 150 g Riivjuust
- 100 g Feta
- Sool
- Must pipar
- 0.5 tl Valge pipar
Lisaks mõnusale rohelisele maitsele saad nõgesepirukat süües ka oma vereloomele suure teene teha — on ju nõges kehvveresuse ja rauapuuduse puhul asendamatu ravimtaim.
Oled juba tellija?