29.05.2014, 12:54
Rabarberitšatni, tuline ja mahlane
Rabarber oma hapuka maitsega sobib lisaks magusatele toitudele ideaalselt ka lihakõrvaseks. Selles rabarberitšatnis on koos indiapärased maitsed. Seetõttu sobib seda lisada vähemaitsestatud toitudele, näiteks vaid soola ja pipart saanud grill-lihale. Liiga palju konkureerivaid maitseid võivad tekitada maitsemeeltes segaduse, aga mõni väike lisapala võlub alati.

Rabarberitšatni, tuline ja mahlane
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 dl Pruun suhkur
- 50 ml Valge veini äädikas
- 4 cm jupp Ingver
- 2 küünt Küüslauk
- 1 tk Punane sibul
- 0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
- 0.25 tl Jahvatatud tšillipipar
- 0.5 tl Kaneel
- 4 dl Rabarber (hakitud)
- soovi korral Rosinad või kuivatatud kirsid
1. Pane potti suhkur, valge veini äädikas, ingver, kooritud ja purustatud küüslauk, hakitud sibul, vürtsköömned, tšillipipar ja kaneel ning kuumuta segades seni, kuni suhkur on sulanud. Lisa rabarber ja soovi korral kuivatatud marju. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit, kuni rabarber on lagunenud. Pane purki ja jahuta.