02.05.2014, 13:56
Kevadine spargel sidrunivinegretiga
Imelihtne retsept sidrunilise vinegreti ja pehme rebuga munaga on klassika, mille maitsemälestus teeb valvsaks iga sparglihooaja eel. Kui oled turul tähelepanelik, võid leida ka kohalikku väga hõrku sparglit.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Sparglid
- 1 tl Oliiviõli
- 3 sl Vesi
- 1 tl (kuhjaga) Riivitud sidrunikoor
- Sool
- 4 tk Keedetud muna
KASTE
- veidi Riivitud sidrunikoor
- 1 sl Sidrunimahl
- 1 tl Prantsuse sinep
- Suhkur
- Sool
- 4 sl Oliiviõli
1. Koori spargli varreosa puitunud kest. Aseta sparglid ahjuvormi, puista peale pisut sidrunikoort ja soola ning nirista üle oliiviõli ja veega. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 15–20 minutit ehk soovitud pehmuseni. Nõruta ja aseta serveerimistaldrikutele.