02.04.2014, 13:17
Lihtne šokolaadikook
Vahukoor ja liköör pehmete šokolaadikoogikihtide vahel annavad suurepärase maitse. Kogus 10 lõiku. Retsepti autorid Elen Torb ja Hanna Odras.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 140 g Või
- 250 g Suhkur
- 1 tk Muna
- 1 tk Munakollane
- 160 g Nisujahu
- 0.25 tl Sool
- 0.75 tl Sooda
- 40 g Kakaopulber
- 160 g Hapukoor
- 6 sl Mandliliköör
KREEM
- 4 dl Rõõsk koor 35%
- 100 g Tuhksuhkur
KAUNISTAMISEKS
- Mandlid
- Kakaopulber
1. Vahusta või suhkruga heledaks vahuks, lisa muna ja munakollane.
2. Teises kausis sega kokku jahu, sool, sooda, kakaopulber.
3. Lisa võile pool hapukoorekogusest, sega, sõelu juurde pool jahusegust, sega ettevaatlikult. Pane tainasse nüüd ka ülejäänud hapukoor ja jahusegu.
4. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit või kuni kooki susatud hambatikk tuleb puhtalt välja.
5. Lase koogil jahtuda ning lõika siis pooleks. Immuta likööriga. Vahusta kreemiks koor suhkruga, määri koogi vahele ja peale. Kaunista mandlite ja kakaopulbriga.