03.03.2014, 11:36
Luksuslik kanamaksapasteet ehk vale foie gras
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Kanamaks
- 0.5 dl Konjak, brändi või kalvados
- 150 g Magusad rosinad
- 0.2 dl Madeira
- 1 tl Meresool
- 1 tl Must pipar
- 1 tl Muskaatpähkel
- 3 tk Mugulsibul
- Hanerasv või pardirasv
- Või
1. Hoia kanamaksa 12 tundi alkoholis ning rosinaid madeiras. Prae sibulad 2 sl hane- või pardirasvaga kuldseks ning tõsta kaussi ootele.
2. Kurna maks ja prae võis umbes 15 minutit. Lisa 1 tl meresoola, 1 tl pipart, 1 tl jahvatatud muskaatpähklit, rosinad koos madeiraga ja lase haududa umbes 20 min. Lisa 150 g hane-, pardirasva või võid, lase sulada segusse ja lisa lõpuks 3 sl konjakit. Lase konjakil välja keeda ning jahuta.
3. Pane kõik mikserisse ja püreesta soovitud konsistentsini, mis võiks olla pigem pisut tükiline. Viimistle maitse. Tõsta segu kaanega purki või kaussi. Lase jahtuda. Sulata umbes 20 g võid ja kalla pasteedile.