01.02.2014, 17:43
Hapukapsatäidisega lahtine pirukas
Proovi midagi teistsugust.
FOTO:
Koostisosad:
TÄIDIS
- 350 g Suitsupeekon
- 300 g Hapukapsas
- Suhkur
- Sool
- 3 dl Hapukoor
- 1 tk Muna
- maitse järgi Tüümian
1. Valmista pärmitainas, mille retsepti vaata SIIT. Kuid nüüd vähenda klassikalise pärmitaina jahukogust ehk tee tainas märgatavalt vedelam, kasutades 5 dl nisujahu. Sõtkumise asemel mikserda mugavalt tainakonksudega.
2. Tükelda suitsupeekon või pekine keedusink kuubikuteks ja kuumuta pannil. Lisa hapukapsas ja pisut vett ning hauta kapsa pehmenemiseni. Maitsesta tüümiani ning vajadusel soola ja suhkruga. Jahuta ning lisa hapukoor. Määri vorm võiga ja kata tainaga. Lase uuesti kerkida ning määri pirukapind lahtiklopitud munaga. Kata jahtunud täidisega ja küpseta 200-kraadises ahjus ligi 30 minutit.