Andrease ahjusiga
Koostisosad:
RETSEPT
- 1.5 kg Seaöiha (kaelakarbonaad)
- 1 tuub Põltsamaa kange sinep
- 1 pea Küüslauk
PRAEKARTUL
- 11 tk Kartul
- 100 g Peekon
- 2 tk Sibul
- Sool
- Must pipar
- Basiilik
1. Lõika lihasse terava noaga väikesed avad ja täida need küüslauguküüntega. Määri lihatükk terve tuubitäie sinepiga üleni kokku, tõsta ahjuvormi, torka parajasse kohta lihatermomeeter ja pane küpsema. Esimesed 45 minutit olgu ahi 200 kraadi peal, sealt edasi 180-kraadise kuumusega. Kokku peaks liha ahjus olema 1,5 tundi ja sisetemperatuur jõudma 70–75 0C. Kui liha valmis, lase sel fooliumi all ahjus mõnda aega seista, et lihamahlad rahuneksid.
2. Lõika kartulid hästi õhukesteks viiludeks ning peekon kuubikuteks. Haki sibul. Pane kartuliliistud nõrgal kuumusel pannile, prae peaaegu pehmeks, lisa peekon ja sibul ning prae veel. Kõige lõpus keera kuumus tugevaks, et kartulid saaksid kena krõbekuldse välimuse. Maitsesta soola ja pipraga ning kõige peale puista hakitud basiilikut.