Ahjupeedid ja -sibulad mahejuustuga
Koostisosad:
RETSEPT
- 4 tk Peet (väike)
- 3 tk Punane sibul
- Oliiviõli
- Sool
- Tüümian
- Palsamiäädikas
- 1 sl Seesamiseemned
- 1 sl Päevalilleseemned
- Rukola
- 1 väike kera Poolkõva mahejuust (nt Saida)
- 1 väike kera Poolkõva mahejuust (nt Saida)
1. Küüri peedid kareda harjaga hästi puhtaks ning lõika sektoriteks. Poolita kooritud sibulad ning aseta kõik ahjuvormi või -plaadile. Piserda üle oliiviõliga ning maitsesta soola ja tüümianiga. Sega kõik korralikult läbi ja lase 5–10 minutit tõmmata. Küpseta peete aegajalt segades 180–200-kraadises kuumuses 40 minutit – sibulad peavad olema mõnusate pruunikate servadega ja peedid n-ö al dente ehk poolkrõmpsud.
2. Võta peedid ahjust välja, lase pisut jahtuda ja piserda üle paari supilusikatäie palsamiäädikaga. Sega läbi ja lase 10 minutikest maitsestuda. Vahepeal rösti kuival pannil seemned. Vaata, et kärssama ei läheks!
3. Aseta peedid-sibulad taldrikule, puista üle hakitud rukolaga ning tõsta peale viilutatud mahejuust. Maitsesta värske tüümiani, röstitud seemnete ja pipraga.