30.12.2013, 15:23
Cumberlandi kaste
Too sahvrist välja suvised punase- või mustasõstraželeed ning proovi mitte nii väga tavalist, ent tegemist väärt mekiga kastet külmadele lihalõikudele, pardile või kalkunile. Mulle meeldib iseäranis see, kui hapukale marjakastmele on lisatud ka veidi tulist tšillit ja kuumalt mõjuvat ingverit.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Apelsin
- 1 tk Sidrun
- 2.5 dl Sõstraželee
- 1 sl Dijoni sinep
- 75 ml Portvein
- 1 tk Tšilli (väike)
- 1 tl Ingver (riivitud ja väljapressitud mahl)
1. Eemalda tsitruseviilutaja abil puhta koorega sidrunist ja apelsinist kooreribad. Haki sibul väikesteks kuubikuteks. Kuumuta sibul ja tsitruste ribad vähese veega keema, keeda paar minutit ning sõelu siis.