2. Pelmeenitäidiseks sega hakklihad, lisa hakitud sibul ja küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga. Täidis ei tohi olla väga mahlane, muidu võib tainas keetes katki minna. Vareenikute jaoks ühenda juba eelmisel päeval tehtud kartulipuder ning praetud sibul. Vajadusel timmi maitset soola-pipraga.

3. Sõelu tööpinnale jahu. Rulli tainas õhukeseks. Lõika keskmise suurusega tassi abil tainast ümmargused rattad. Pea silmas, et jahune pool jääks väljapoole ning kleepuvam sisse, nõnda seisab pelmeen paremini
koos. Aseta iga tainaratta keskele paras kogus täidist, niisuta tainaratta servad õrnalt veega, kasutades sõrmeotsa. Suru servad hoolikalt kinni, nii et tekib poolkuukujuline vorm. Painuta “kuu” tipud kokku, viimistle ümaraks. Kontrolli, et servad oleksid hästi kinni näpistatud!

4. Aja suures potis vesi keema, sinna võid lisada ka loorberit, terapipart ja soola. Üldiselt peaks pelmeenid-vareenikud olema valmis, kui nad pinnale kerkivad, kuid vaata kella ka. Pelmeenid keevad 10–15 minutit, vareenikud 5–10 minutit, kuna nende täidis ei ole toores. Serveeri hapukoore ja hakitud rohelise sibulaga. Võid peale riivida ka külma võid.

HEA TEADA!
Jahu kogus tainas võib kõikuda 8 kuni 10 dl, sõltuvalt selle kleepuvuse astmest.