Sinepine seafilee õunamekise kastmega
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Sea sisefilee
- Sool
- Must pipar
- 3 dl Kodune õunavein
- Inglise teraline sinep
KASTE
- 1 tk Õun (väike)
- 1 tk Sibul
- 60 g Või
- 1.5 sl Nisujahu
- 3 dl Rõõsk koor 10% või puljong
- Sool
- Must pipar
- Praeleem
1. Puhasta fileed kelmetest, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista pannil. Tõsta ahjuvormi. Vala lihapraadimispannile õunavein ning lase vedelikul liha pruunistamise jäljed endasse lahustada. Lisa sinep ning
sega kõik ühtlaseks kastmeks. Vala siirupine kaste pruunistatud fileedele ning aseta 150-kraadisesse ahju järelküpsema. Selleks kulub 20 minutit või seni, kuni filee sisetempertuur on 65 °C. Jäta fileed ootele ning kasuta tekkinud leent kastme valmistamiseks.
2. Kastmeks hauta väga peeneks hakitud sibul ja õun pannil võis (30 g) pehmeks. Lisa siis jahu ning pärast mõningast segamist koor või soovi korral puljong. Hauta kaste tihedaks ning vala siis hulka praeleem. Timmi sobivaks, lisa maitse ümardamiseks järelejäänud või (30g) ja serveeri kuumalt filee kõrvale.