25.11.2013, 16:59
Kukeseenekartulid seaprae kõrvale
Kõige tähtsamal söögikorral on põhjust külmikusse kogutud seened ja muu parem kraam kasutusele võtta. Iseenesest on tegu lihtsa turvalise maitsekooslusega, mille pidupäevalist valmistuskäiku ei viitsiks ma argipäeval ette võtta. Võid seente asemel kasutada ka suitsupeekonit.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 20 tk Kartul (ovaalse kujuga)
- 1 tk Sibul (suur)
- 1 tl Kuivatatud tüümian
- 50 g Või
- 4 dl Kukeseen
- Sool
- Must pipar
- 2 lehte Loorber
- Vesi või puljong
1. Koori kartulid ning jäta külma vette ootele. Samal ajal kuumuta hakitud sibulat koos tüümianiga pannil võis pehmenemiseni, lisa seened ning maitse järgi soola ja pipart. Jäta segu ootele.
2. Määri ahjuvormi põhi paksult võiga kokku, puista peale loorberilehed. Lõika kartulite põhi tasaseks, eemalda “kaas” ning uurista sisu lusikaga välja, et saaksid sinna tõsta täidise. Maitsesta kartulid vähese soolaga ning aseta ahjuvormi.
3. Täida seeneseguga, tõsta peale tükike võid ning küpseta 200-kraadises ahjus kuni kartulite pehmenemiseni, ligi 30 minutit. Aeg-ajalt kasta kartuleid tekkinud leemega.