Õhulised ananassirõngad
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Lehttainas
- 1 sl Tuhksuhkur
- 1 tk Munakollane
- 1 tk Ananass (suur)
KASTE
- 0.75 dl Suhkur
- 5 tk Munakollane
- 1 dl Kookospiim
- 1 dl Püreestatud ananass
- 2 sl Tume rumm
1. Koori ananass, lõika seibideks ja uurista keskmine kõva osa terava noaga välja. Võta 1 dl püree tarvis mõned otsmised tükid ja püreesta need sauseguriga. Vahusta kastme tarvis potis munakollased ja suhkur. Pane vaht pliidile madalale temperatuurile kuumenema, ise kogu aeg segades. Kalla juurde kookospiim ja ananassipüree. Kuumuta segades seni, kuni kaste muutub parajalt paksuks. Ära lase keema. Kes tahab perfektselt siidist kastet, võib segu läbi peene sõela suruda. Lõpuks lisa rumm ja lase jahtuda.
2. Rulli tainas 0,5 cm paksuselt lahti. Lõika vormi või mõne kruusi või klaasi abil ananassirõnga suurusele vastavad kettad. Tõsta ahjuplaadile, pintselda suhkru-munakollaseseguga ja küpseta 200-kraadises ahjus kuni 10 minutit. Samal ajal prae ananassirõngaid kuumal pannil mõlemalt poolt 1 minut ja tõsta kuldpruunidele ketastele. Serveeri soojalt külma kastmega.