1. Ühenda köögikombainis jahud, sool ja kuivpärm ning sega hästi läbi. Lisa töötamise käigus ka leige vesi ja lase masinal ligi 5 minutit mõõdukas tempos tainast sõtkuda. Seejärel lisa soe sulavõi ning sega ühtlaseks pehmeks tainaks. Jäta sooja kohta kerkima, kuni tainas on topeltsuur.

2. Puista lauale rukkijahu ja kummuta selle peale tainas. Laota see jahuste kätega ruudukujuliseks ning seejärel voldi tainaservad keskkohale kokku. Murra pooleks, et saaksid võrdse suurusega rulli.

3. Jaga vormitud tainas poolitades võrdseteks osadeks. Kujunda käte vahel 1–1,5 cm kõrgusteks ratasteks ning aseta ettevalmistatud ahjuplaadile vähemalt 15 minutiks kerkima.

4. Kui tainas on kerkinud, pintselda nende pind sulavõiga ning tee klaasipõhja või pudrunuiaga täidise jaoks keskele süvend.

5. Täidiseks tükelda kaalikad ja porgand kuubikuteks ning kuumuta poti põhjas või sees seni, kuni juurviljad omandavad kergelt pruunika värvitooni. Maitsesta soola ja pipraga ning vala siis peale nii palju vett, et see vilju vaevu kataks. Hauta pehmenemiseni, seejärel püreesta blenderiga või suru pudrunuiaga katki. Kontrolli maitsestuse sobivust ning lase pisut jahtuda.

6. Koori peedid ja lõika võrdse suurusega sektoriteks või ratasteks. Sega need kausis läbi oliiviõli, tüümiani ja soolapipraga.

7. Tõsta köögiviljapüreed tainasüvendisse ja aseta peale mõned peediviilud.

8. Küpseta 210-kraadises ahjus ligi 20 minutit, täpsem aeg sõltub leivataina paksusest. Vajadusel vähenda küpsetamisel kuumust. Serveeri pisut jahtunult.

SOOVITUS
Leivatooted vajavad enne serveerimist lühikest järelküpsemisaega. Vahel piisab ka 8–10 minutist puhta köögiräti all olemisest, et krõbe koorik sobivalt söögipehmeks saaks.