01.11.2013, 16:12
Juustune banitsa
Bulgaaria päritolu banitsa pole küll päris kringel, kuid oma krõbedate tainakihtide ja fetatäidisega mõjub tõeliselt pidulikuna. Kogus 8 kuni 12 lõiku.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Filotainas
- 5 tk Muna
- 500 g Feta
- veidi Maitsestamata jogurt
- Õli
1. Klopi munad lahti, pudista hulka juust ja vajadusel, kui segu jääb liiga paks, lisa maitsestamata jogurtit.
2. Määri ümmarguse vormi põhi ja küljed õliga. Kortsuta kolm filotainalehte ja täida nendega vormi põhi. Nirista peale veidi õli ning kata feta-munaseguga. Nüüd kortsuta jälle 3 lehte filotainast ja kata nendega täidisekiht.
3. Korda sama protseduuri, kuni kõik tainalehed saavad otsa. Pealmisele kihile kalla ülejäänud muna-juustusegu ning küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni piruka pind on korralikult pruunistunud. Banitsa maitseb kõige paremini soojalt.