01.11.2013, 15:44
Pohla-martsipanipärg
Magus martsipan ja hapud marjad - üks parimatest kringlitäidistest on teie ees. Kogused 1.5 kg suurusele kringlile.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kogus Kringlitainas
- 300 g Martsipan
- 100 g Või
- 400 g Pohlad
- Tuhksuhkur
1. Riivi külmkapikülm martsipan. Sega see pehme või ja pohladega. Määri mass lahtirullitud kringlitainale spaatliga laiali. Keera tainas rulli ja lõika pikkupidi keskelt pooleks nii, et ülemine ots jääb kinni. Keera ribasid
vaheldumisi teineteise peale, et täidisega pool jääb väljapoole.
2. Vormi palmikust ring, tõsta see ahjuplaadile ning jäta sooja kohta vähemalt pooleks tunniks kerkima. Määri kerkinud pärg lahtiklopitud muna ja vee segu või munakollasega ning tõsta 200 kraadini eelkuumutatud pöördõhuga ahju 25 minutiks küpsema. Valmis pärjale puista tuhksuhkrut.