01.11.2013, 14:44
Burgundia pajaroog
Üks paremaid liharoogi, mida pakub Prantsuse köök. Pikka küpsemisaega vajava toidu muudab eriti hõrguks punase veini kaste. Traditsiooniliselt pakutakse toidu kõrvale sama veini, mida on kasutatud pajaroas. Mõistlikum on siiski toiduvalmistamiseks võtta odavamat Prantsuse veini ja kõrvale serveerida kallimat.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 4 sl Õli
- 1.5 kg Veiseliha (välisfilee)
- 2 tk Sibul
- 3 tk Küüslauk
- 3 sl Nisujahu
- 1 pudel Punane kuiv vein Burgundiast
- 3 dl Veiselihapuljong
- 1 sl Tomatipasta
- 1 tl Tüümian (kuivatatud)
- Sool
- Must pipar
- 2 lehte Loorber
- 200 g Suitsupeekon
- 250 g Šalottsibul
- 2 tk Porgand
- 250 g Šampinjonid
1. Kuumuta suures paksupõhjalises potis õli. Pruunista 5 x 5 cm kuubikuteks lõigatud liha mitmes jaos. Maitsesta soola ja musta pipraga.
2. Lisa hakitud sibul ning prae mõni minut. Nüüd pane juurde hakitud küüslauk ja jätka minuti jagu pruunistamist. Sega jahuga. Vala vähehaaval hulka vein ja puljong. Sega pidevalt.
3. Maitsesta tomatipasta, tüümiani, loorberi, soola ja musta pipraga. Kata pott kaanega ning hauta 180-kraadises ahjus 2 tundi.
4. Pruunista hakitud peekonit mõni minut pannil. Lisa poolitatud sibulad, tükeldatud porgandid ja šampinjonid.
Prae veel 10 minutit, kuni sibulad muutuvad kuldseks. Lisa pajaroale ning küpseta ahjus veel pool tundi. Serveeri ahjukartulitega.