01.11.2013, 14:22
Jänesehautis
Prantsuse klassika, mille retsepte on tõenäoliselt sadu. Osal juhtudel soovitatakse jänest marineerida, mina aga leidsin, et õrn jänesekoib küpseb ka veinikastmes hõrguks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Jänesekoivad (külmutatud)
- 4 sl Õli
- Sool
- Must pipar
- 4 küünt Küüslauk
- 4 tk Šalottsibul
- 3 tk Varsseller
- 100 g Suitsupeekon
- 2 tk Porgand
- 100 g Šampinjon
- 1 sl Nisujahu
- 4 dl Kanapuljong
- 3 dl Punane kuiv vein
- 1 tl Tüümian (kuivatatud)
- 1 leht Loorber
1. Pane liha eelmisel päeval külmkappi sulama. Kuivata koivad majapidamispaberiga ja pruunista pannil õlis mõlemalt poolt paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahjuvormi.
2. Prae hakitud küüslauku, šalottsibulaid ning hakitud varssellerit ja vala segu ahjuvormi.
3. Pruunista hakitud suitsupeekonit mõni minut pannil ning siis lisa tükeldatud porgandid ja poolitatud šampinjonid. Prae paar minutit ning vala ahjuvormi.
4. Pruunista pannil jahu ja vala pidevalt segades vähehaaval juurde puljong ja vein. Lisa tüümian ning loorber. Vala segu ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus poolteist tundi.