Lambaliharullid aedubadega
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Lambaliha (hakkliha)
- 1 tk Mugulsibul (suur)
- 5 küünt Küüslauk
- 2 tk Tomat
- 1 dl Riivsai või
- 3 viilu Tahke sai
- 1.5 tl Meresool
- Must pipar
- 1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
- 1 tk Sidrun
- Petersell (hakitud)
- 1 tk Sidrun
- Aeduba (soovi korral)
- Paprika (soovi korral)
SERVEERIMISEKS
- Kuskuss või bulgur või kinoa
1. Aja hakkliha koos sibula, küüslaugu ja tomatiga hakklihamasinast läbi. Kui kasutad tahkeid saiaviile, siis ka need, valmis riivsai lisa hakklihale pärastpoole. Lisa maitseained, peenelt riivitud sidrunikoor ning 1 sl peterselli. Sõtku lihamass hästi läbi, kuni see korralikult koos püsib. Vajadusel lisa vett, lahja tallehakkliha korral õli.
2. Jäta segu mõneks tunniks külmikusse maitsestuma ja tahenema. Laota lihamass küpsetuspaberiga kaetud lauale ja vormi 1–1,5 cm paksuseks ühtlaseks kihiks. Lõika noaga võrdseteks portsjoniteks. Puista liha peale peeneks hakitud peterselli, aseta iga portsjontüki peale mõned pikad aedoad ning keera siis tihedalt rulli.
3. Aseta vähese õliga määritud ahjuvormi nii, et tükkide vahele jääks parajalt ruumi. Paiguta roa ligi veel mõned tomatid või paprikaviilud ja küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta 15 minutit.
4. Eemalda roog ahjust ja lase mõni minut fooliumi all järelküpseda. Serveeri ürdirohke kuskussi, bulguri või kinoaga.