Kas läheksin sinna uuesti?
Kindlasti, ahvatluseks sai suur kohvivalik ja soe atmosfäär.

MENÜÜ
Eelroog
Meega grillitud kitsejuust 7.90
Brändis leotatud aprikoosid 7.40

Vaheroog
Orsotto portobello või kanafileega 10.90
Kreemjas homaaripuljong tiigerkrevettidega 9.90

Pearoog
Märjamaa mahetallekotlet 10.90
Tursafilee 15.–

Dessert
Kamavaht hõõrutud jõhvikatega 3.50
Valge šokolaadi ja vanilli panna cotta 5.20
Kokku 70.65

MILJÖÖ
Gourmet Coffee sissepääs on veidi petlik, astud justkui väikesesse tuppa, kuid su ees rullub lahti nišilik ruum, kus igal järgmisel sammul avastad midagi uut. Hetkega oled läbinud kaupluse või väikese laoruumi, kui sinu ees on ahvatlevate küpsetistega baarilett ning maja au ja uhkus kohvimasin. Pilk vasakule, ning näed juba esimesi kliente, kes toolides mõnuledes kohvikujuttu puhuvad. Mõni samm veel ja oled sattunud kohviku kõige suuremasse ruumi, mille keskmeks on suur ümmargune laud.
Kohviku seinu katab hubane lilleline tapeet, kõikjal on elavad toataimed, tiheda kardina tagant piiluvad ruudustatud aknad. Selles ruumis on ka kohvilabor – see võiks olla parim iseloomustav sõna, sest siin toimuvat võib julgelt kohvimaagiaks nimetada.

TEENINDUS
Teenindus on krapsakas, kiire, asjatundlik, kohati ehk familiaarnegi, kuid mitte häirivalt. Ehk oli see juhus, kuid ootasime, et kohvi tellides saame esmalt põhjaliku tutvustuse erinevatele kohvijookide ja -sortide kohta, mille poolest see kohvik kindlasti paljudest teistest eristub. Seda ei tulnud. Olime siis ise aktiivsed ja
lasime oma küsimustelaviini õhku ning saime endale väärilise vastase, kes teadis kohvist kõike. Omamoodi peen vastuolu hakkas silma kohvikukülalisi vaadates – andunud kohvifänne oli tõesti igas vanuses, vanematest härradest-prouadest ja pehmes puberteedieas noortest kuni pisipõnnideni, kes alles rõõmsalt
laua all roomasid.

TOIT
Alguseks kohvid limpsitud, asusime eelroogade kallale. Meeglasuuriga grillitud kitsejuust lamas toekal rohelisel salatipadjal koos mahlase meloni ja röstitud peediga ning kõik see oli ülepuistatud krõmpsude seemnetega. Rikkalik, täitev kooslus, pärast mida sündis juba esimene mõttebeebi, et kas pearoa tellimine polnud liigne idee. Seevastu teiseks eelroaks valitud intrigeeriva kooslusega salat, mis kandis nime “Brändis leotatud aprikoosid kruupide, India pähklite, kõrvitsaseemnete ja lutserniidudega roheline salati padjal”, tekitas hämmastust. Kõiki komponente eraldi võttes võinuks olla taldrikul midagi uut ja avastamisväärset, kuid tundus, et sellest segaabielust siiski asja ei saanud.
Pole hullu, mõtles üks meist, ja jäi ootama vaherooga. Pruunis savinõus lebas portobello’dega orsotto, millele oli menüüs lisatud selgituseks, et sisaldab sibulat, tšillit, porgandit ja parmesani. Orsotto oli parajalt küpseks hautatud, värsket maitset lisasid paar tomatiratast ja peotäis rukolat. Mõnusalt soojendav roog sügisjahedusse. Teiseks sai valitud kreemjas homaaripuljong tiigerkrevettidega – luksuslik leem disaintaldrikul kutsus meis esile ohoohüüde, sest tooraine autentsuse tõestuseks kummardus supi kohal kelmikas homaarikest.
Aplus võib saada hukatuslikuks, aga me ei suutnud vastu panna ja maitsesime kolmest pakutavast pearoast kaht: Märjamaa mahedat tallekotletti ja tursafileed. Toekas kotlet oli maitsestatud koriandri ja tšilliga, kaaslasteks ahjuköögiviljad ja mündikaste. Priima! Tursafilee laiutas rõõmsavärviliste hautatud köögiviljade seltsis ja sulandus hästi kreemja beurre blanc’iga.
Oleme ausad, et kõigist roogadest ainult pool ära süües jõudsime finišisse. Kamavaht hõõrutud jõhvikatega ning valge šokolaadi ja vanilli panna cotta olid selged kutsekaardid tagasitulekuks.

PROFAAN
Projektijuht (26)
Projektijuht (33)

Interjöör: 8
Teenindus: 7
Toit: 7

Kas läheksin sinna uuesti?
Kokkuvõttes oli tore koht, kuigi toit jättis üldiselt keskpärase mulje. Külastan seda aga kindlasti tasemel
teeninduse pärast.

Eelroog
Vürtsikas läätsesupp 6.–

Pearoog
Tagliatelle kana, portobello, päikesekuivatatud tomati, basiilikupesto ja parmesaniga 6.90
Liivimaa lihaveise abaliha 13.–

Dessert
Panna cotta 5.20
Kokku 35.30

MILJÖÖ
Koht ise on väga hubane, pruunikates-beežides toonides, vahvalt vintage’i-hõnguline. On kohvitamise ala koos pehmete tugitoolidega ning ka maskuliinsem söömisruum. Lauad-toolid on üsna koos, kuid millegipärast see tekitabki koduse tunde. Muusika mõjub rahulikult, kuid on siiski modernne.

TEENINDUS
Toitu ootasime oma lauda umbes 20 minutit. Hinnaklass oli kesklinnalik, väikese kausi supi eest peab välja käima lausa kuus eurot. Teenindus on siin aga sõbralik ja teenindajad krapsakad. No paar korda jäi kahvlitest ja nugadest puudu, aga muidu igati mõnus. Teenindus ei lõpe ka pärast arve maksmist, vaid
alles siis, kui uksest välja astuda. Märkasin ka seda, et teenindajad moodustavad omavahel hea töötava tiimi – kui ise ei jõua, tuleb mõni teine kontrollima, kas kõik on hästi, kuigi see pole tema laud.

TOIT
Vürtsikas läätsesupp oli maitselt täitsa hea, kuid ootasin midagi vürtsikamat. Nimi oli kuidagi rohkemat lubav. Läätsed olid aga parajalt krõmpsud ning visuaalselt väga head vaadata. Kõrvale pakuti mõnusat värsket leiba killu võiga. Jäin oma valikuga rahule. Liivimaa lihaveise abaliha oli maitseküllane. Võib-olla oli natuke liialdatud rosmariiniga, aga pigem kaldun arvama, et selle olukorra oleks väga hästi lahendanud õige punane vein, mis tööpäeva ja autorooli tõttu võtmata jäi. Lihal ei saanud kahjuks valida küpsusastet, mis oli minu jaoks suurim error. Samas oli kartulipuder väga hea. Menüüst lugedes kõlas pasta isuäratavalt, aga pidin nii maitses kui ka välimuses pettuma. Pasta serveeriti väikeses kausis, kust süües pidi kaussi ühe käega kinni hoidma, et see kogemata kummuli ei käiks. Pasta oli väga rammus ja koorene ning loodetud maitseelamust ei pakkunud – kanapasta nagu ikka, uuesti sööma ei läheks. Panna cotta nägi väga ilus välja ja kogus oli täiesti piisav. Maasikate, mündi ja mee kooslus sobis imehästi kokku. Kui välja arvata see, et panna cotta kohta oli konsistents liiga paks, siis maitse oli suurepärane. Menüüst jäi veel silma, et neil kehtib kohvile refill-süsteem, mis on Eestis lausa haruldane. Kuuldavasti pakuvad nad Tallinna parimat kohvi ja hind on seejuures väga mõistlik. Tahtsime proovida, kuid ajanappuse tõttu pidime kohvijoomise edasi lükkama – ongi põhjus, miks kohvikut uuesti külastada.