Oktoober
* Värvikaskaadi imetlemist võiks alustada Maruga, kes omale tundlikul viisil süüvib oktoobri-purpurisse: spagetid oliivimäärde ja lehterkukeseente kütkes, peedi-sibula-focaccia ja purpurse koorega nuikapsa remulaad. Nuikapsas on muide tõeliselt põnev, Maru leiab sellest isegi meloni maitse üles – ja see tõesti ongi seal peidus!
* Kuldne kõrvits – seda jagub ohtrasti. Kõigepealt uudistab Tiiu Suvi ringi Tõnis Kõrvitsa Nõmme kodus, kus valmib – otse loomulikult – ka hästitempereeritud kõrvitsavorm koos omletiga. Ühtlasi selgub üht-teist muusikute suhetest toidusse.
* Rubriigis "Tervis tervemaks" uurime, kuidas maitsevad kõrvitsast valmistatud toortoidud. Väga hästi, muide. Lisaks on kõrvits end pikkinud üle ajakirja laiali, hüpates oma erkoranžis kuues siin-seal esiplaanile. Ka magusas variandis.
* Värvi poolest ei jää kõrvitsale kuidagi alla ka porgand. Taaselustasime retrorubriigi, sest aastakümnete tagant pärit väärisretseptid lihtsalt ei või unustusse vajuda. Andra Kalda toob nähtavale nii klassikalised porgandipirukad kui ka magusa-kaneelise porgandikoogi.
* Andra Kaldat on lummanud ka heleda ja tumeda vastandamine. Tökattume siirup mängib heledate partneritega. Valmivad kookoskommid ehk kodune Bounty, teistmoodi vinegrett, broileri poolkoivad kleepuva siirupikastmega ja kodune karask siirupivõiga.
* Karaskist edasi paistab kohe Kaie Mei juuretisesaia tegemise õpetus "Kokakooli" rubriigis. Kas kodus on võimalik kõliseva koorikuga ciabatta't valmistada? Uurige sealt järele.
* Oktoober on õllekuu, selle kinnituseks on üle maailma ja ka Eesti toimuvad oktooberfestid. Just-just oma pruulikoja avanud tippkokk Ilmar Räni näitab meile õlut siit- ja sealtpoolt, küll sobib õlu toidu sisse ja küll selle kõrvale: seakõrvasült, kadaka-greibimekine soolalõhe, õlles hautatud kana, suitsune kõrvitsa-juustusupp ja astelpajusuflee.
* Kokkadega ka jätkame. Saaremaale on omale pesa teinud kunagi Radissoni hotellis, Tallinkis ja VikingLine'i mereköögis töötanud Eneli Kreem. Nüüd kuulab ta oma keha ja maitsemeeli ning elab looduse keskel. Meieni jõuavad lõhevarras tšilli-gremolata ja suvikõrvitsaga, gnocchi või-salveikastme ja kitsejuustuga, mozzarella-anšoovisesuupisted, metsaseenekastmega küpsetatud kanaliha koos pestose kartulipüreega ning einevõileib seente ja mozzarella'ga.
* Good Foodi kokad on tegusalt asunud võitlema lõõtsuva sügistuule vastu. Selline ilmastikuline tühiasi juba üht söögisõpra küll ei kõiguta! Aeglaselt küpseb valmis hoopis triibuliha koos selleri-pirnipudruga, köögiviljad purukatte all ja palju muud suud ja südant soojendavat.
* Kellel sellest aga ikka veel väheks jääb ja jahedus konte nühib, see võtku suund Tuneesiasse. No ei ole külm. On hoopis imeline.
* Aga on ka inimesi, keda siinne karm kliima ei heiduta. Algas meie UUS RUBRIIK "Oma omaks", kus vaatame, kuidas elavad mujalt Eestisse tulnud inimesed ja kuidas nad siin söödud saavad. Esimesena on fookuses jaapani naine Akiko Masaki Kadarik, kes on Eestis elanud juba 13 aastat. Märksõna on "riis"!
* Eestit mööda käime ka ringi. Raplas on tõeliselt sümpaatselt fanaatiliselt (suhkrut ega leiba ei pakuta!) avanud oma söögikoha missioonitundega mees Pekka-Paavo Kesküla. Roheline Ait ootab kõiki, kelle jaoks on tähtis puhas ja tervislik toit.
* Haapsallu saatsime mõnulema oma salakuulajad. Hapsal Dietrich, mis nüüd kohe-kohe küll hoopis talvisema, aga küllap samaväärselt toreda menüüga sööjaid rõõmustama hakkab, võlus ühtmoodi nii proffi kui ka profaane. Lausa nii, et Haapsalus-käike ilma selle kohata enam ette ei kujutagi. Rõõmusõnum on seegi, et sügistalvisel hooajal on nad jätkuvalt avatud!
* Peatoimetaja Monika Kelle käis meil aga hoopis teises keskkonnas. Tallinna lennuvälja taga on üks teine maailm, teine riik. Suur-Sõjamäe sümpaatsed ja südamlikud inimesed toimetavad vaikselt oma tegemisi. No lastagu neil ometi olla! Just – needsamad, kellest filmirežissöör Aljona Suržikova räägib oma filmis "Suur-Sõjamäe". Davaite poznakomimsja!
* Veel käime uurime Tarmo Õmbluse noakasti, küsitleme noort kena sommeljeed Kristina Ratsot, nuusutame punetaimi, tutvume igasuguste vahvate vidinate ja maitsvate kõhurõõmudega, lugejaretseptiks on suitsukalasalat, kirjakastis näitame juba ka esimesi pilte Oma Maitse fotokonkursilt, nikerdame õunast peeneid magustoite, elame kaasa sellele, kuidas Pino-mees metsas essütäjatega hakkama saab, käime Soomes Fazeri tehases ja uudistame uudiseid. No ja kindlasti leiab üht-teist muudki. Lopsakas ja töökas sügis kestab.