2. Sulata pannil või ja lisa jahu. Kuumuta, kuni jahu omandab kuldse tooni, seejärel lisa segamist jätkates vedelik (koor või piim). Keeda nõrgas kuumuses, kuni saad parajalt tiheda kastme. Seda tööd on väga hea teha traatvispliga, mis on üldse üks tõhus segaja ning vähendab jahuklimpide tekke ohtu. Ebameeldivaid jahutükke aitab vältida ka jahu võis kuumutamine.

3. Eemalda pann tulelt ja lisa spinatilehed. Sega, kuni lehed kastme soojusest õrnalt närbuvad.

4. Eralda munavalged ja -kollased. On väga oluline, et munavalge hulka ei satuks munakollast, sest muidu ei pruugi vaht küllalt kohev tulla.

5. Sega munakollased kastme hulka. On hea, kui kaste on veel õrnalt soe, kuid mitte kuum. Seejärel lisa järelejäänud juust ja sega ühtlaseks.

6. Kontrolli maitset ning vajadusel lisa soola või pipart.

7. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Tõsta sellest kolmandik kastme hulka ja sega see kergemaks. Seejärel lisa ülejäänud vaht ning sega kõik ettevaatlikult kohevaks tainaks.

8. Vala tainas vormi, jättes ligi 1 cm äärest vabaks.

9. Küpseta 160 kraadini eelkuumutatud ahjus ligi 30 minutit. Küpsetusaeg sõltub vormide suurusest. Oluline on, et sufleed jõuaksid läbi küpseda ning neile tekiks söömiseks ahvatlev värvus.

10. Serveeri kohe – sööjad võiksid sufleed lauas oodata, mitte vastupidi.

SOOVITUS!
Asenda Gouda juust veelgi tugevamat maitsenüanssi andva Forte juustuga.

Kaunis vorm või kohev sisu, selles on küsimus
• Sufleetegemise nõrgim lüli on suflee kiire äravajumine ehk tegu on tüüpilise kompromissiga sisu ja vormi vahel.

• Ahjus kerkivad kohevad ja maitselt mõnusad lisanditeta sufleed uhkesse kõrgusse, kuid välja võttes võivad mõne minuti jooksul ligi kolmandiku võrra alla vajuda. Aga teisest küljest – kes tahaks hästi vormi hoidvat sufleed, mis maitselt on tihke ja tuim?

• Võta sufleede küpsetamist rahulikult ning naudi läbi ahjuklaasi vaatepilti, mis toob silme ette töökate kokkade pikad torujad mütsid, mis aina köögis ringi õõtsuvad.

• Ja veel – püüa ahvatlusele vastu panna ning ära ava ahjuust enne, kui sufleed on täies kõrguses ja kuldpruunid.

• Keraamilises vormis küpsevad sufleed ühtlasemalt.

• Määri vorm enne taina sissevalamist või ja riivjuustuga.

• Täida vorm peaaegu ääreni.