27.09.2013, 15:06
Peedisupp baklažaani ja fetaga
Vananaistesuve kiituseks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Punane sibul
- 2 tk Varsseller
- Oliiviõli
- 1 tk Baklažaan
- 1 tk Peet (suur)
- 2 lehte Loorber
- Vesi või puljong
- 50 g Rukola
- 120 g Feta
1. Haki sibul ja varsseller väikesteks ning baklažaan ja peet 1–2 cm paksusteks kuubikuteks. Kuumuta potipõhjas paari lusikatäie õli sees sibul ja seller poolpehmeks, siis lisa baklažaanikuubikud. Vajadusel lisa õli. Kuumuta segades mõni minut, siis lisa peedikuubikud, loorberilehed ja nii palju puljongit või
vett, et see viljad kataks. Keeda mõõdukas kuumuses, kuni viljad on hästi pehmed.
2. Maitsesta vahepeal sobiva koguse soola ja pipraga. Eemalda väike osa supist eraldi kaussi, ülejäänu püreesta õrnaks ja ühtlaseks.
3. Maitsesta rukolat vähese oliiviõliga. Serveeri kuuma suppi mõne lusikatäie tiheda supikraami, peotäie rukola ja kreemja fetaga. Soovi korral nirista veel peale head oliiviõli.