27.09.2013, 13:43
Kibuvitsamoos
Kibuvitsamoos on midagi sama erilist kui muraka oma. Ent kibuvitsasaak on peaaegu igal sügisel uhke ning kättesaadav. Luksuskaubaks muudab kibuvitsamarjad aga asjaolu, et tee moosipurgini on üsna okkaline, tüdimust tekitav ning alles lõpus moosimagus.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Kibuvitsamarjad (puhastatud)
- 1 l Vesi
- 0.3 l Vesi
- 500 g Moosisuhkur
1. Puhasta kibuvitsatõrsikud õite küljest, poolita ja eemalda seemnepudist. Vala potti vesi ning keeda keskmisel kuumusel pehmeks. Suru mass läbi sõela. Ülejäänud segule lisa veel vett, luba keema minna ning suru uuesti läbi sõela – nii saad kogu väärtusliku marjadest kätte.
2. Vala kibuvitsapüree potti tagasi, lisa suhkur ja lase keema tõusta. Kui peale tekib vahtu, siis korja ära. Vala puhastesse purkidesse.