12.09.2013, 13:40
Tofupasteet porgandiga
Uutmoodi võiku.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Mugulsibul
- 2 küünt Küüslauk
- 1 tk Porgand (suur)
- Maapähkliõli
- 100 g Maapähklid (koorimata)
- 200 g Tofukohupiim
- Sool
- Must pipar
- Tšilli
1. Haki sibul ja küüslauk ning riivi porgand peeneks. Kuumuta pann, lisa õli ja köögiviljad ning hauta kõik pehmeks.
2. Samal ajal rösti maapähkleid 200-kraadises ahjus, kuni nende kestad lõhenevad ja nad pisut pruunistuvad. Selleks võib kuluda kuni 8 minutit.
3. Eemalda pähklid kestadest. Sega kombainis tofukohupiim, jahtunud köögiviljasegu ja pähklid ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra ja peeneks hakitud tšilliga. Kui vaja, lisa pasteedi paremaks konsistentsiks vett ning
maapähkli- või seesamiõli.