06.09.2013, 16:29
Tilaapia spinati ja küüslauguga
Küüslaugumaitseline spinatikate sobib suurepäraselt valge kalaga. Kartulijahu jätab fileele õrnõhukese pinna, mis kuumal pannil praadides muutub silmale nähtamatuks krõbedaks koorikuks. Võimalusel kasuta selles toidus beebispinatit, tavalist spinatit kasutades lõika lehed väiksemaks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 600 g Tilaapiafilee
- Sool
- Must pipar
- Kartulijahu
- Õli (praadimiseks)
SPINATIKATE
- 2 sl Oliiviõli
- 2 küünt Küüslauk
- 2 sl Seedermänniseemned
- 250 g Spinat (värsked lehed)
- Sool
- Must pipar
1. Maitsesta kala mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Veereta kartulijahus. Raputa üleliigne jahu maha ja prae pannil õlis mõlemalt poolt 2–3 minutit. Hoia kuni serveerimiseni soojas.
2. Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud küüslauguküüned ja seedermänni seemned. Prae hetk ning lisa pestud, kurnatud ja veidi väiksemaks lõigatud spinatilehed või terved beebispinatilehed. Kuumuta hetk, kuni spinat muutub pehmeks, tõsta tulelt. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Serveeri kala keedetud pasta ja spinatiga.