Karrikollane munasalat küüslaugusel ciabatta'l
Koostisosad:
RETSEPT
- 4 tk Muna
- 1 tk Õun
- 6 tk Redis
- paras peotäis Rukola, põldkännak või jääsalat
- 1 tk Punane sibul (väike)
- peotäis India pähkel
- 3 dl Maitsestmata jogurt
- Kurkuma
- Karri
- Sool
- Must pipar
- veidi Sinep
- Sidrunimahl
- Ciabatta või sepik
- Küüslauk
- Või või oliiviõli
1. Keeda mune soolases vees 6–7 minutit ja ehmata seejärel külma veega. Jäta mõneks ajaks vette, kuivata ning koori. Pese õun, redised ja salatilehed. Välismaine õun koori hoolsalt ning haki suuremateks tükkideks. Viiluta redised ning rebi salatilehed. Lõika pisike punane sibul imeõhukesteks ribadeks või ratasteks ning rösti kuival pannil India pähklid. Haki kooritud munad ning sega tükeldatud ainete ja röstitud pähklitega.
2. Sega maitsestamata jogurti hulka kurkumat ja karrit. Lisa soola, pipart, veidi suhkrut, maitse järgi sinepit ning parasjagu sidrunimahla, et maitsed lööksid särama. Vala kaste salatisegule ning sega läbi. Lase mõnda aega maitsestuda.
3. Rösti ciabatta- või sepikuviilud ning hõõru seejärel küüslauguga. Määri peale paras kogus võid või nirista üle
oliiviõliga. Tõsta salat peale. Hammusta kohe!