02.09.2013, 18:14
Õunalumi
Külmutatud sambuk.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 4 tk Hapu õun (suur)
- 1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
- 4 tk Munavalge
- veidi Sool
- 125 g Tuhksuhkur
1. Küpseta õunu 200-kraadises ahjus 40 minutit. Lase õuntel jahtuda, koori ning eemalda viljaliha südamike ümbert sõelale. Suru pehme viljaliha läbi sõela või püreesta saumikseriga. Sega saadud püree sidrunimahlaga.
2. Vahusta munavalged sutsu soolaga tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta veel kord läbi. Kalla õunapüree õrnalt segades munavalgevahu hulka ja aseta segu sügavkülma tahenema.
3. Kui vaht ilmutab külmumismärke, lase see veel kord mikseriga läbi, et vahusus säiliks ka külmutatuna. Aseta nõule foolium peale ja lase üleöö sügavkülmikus seista.
4. Tõsta “lumi” 10–15 minutit enne serveerimist toatemperatuurile. Kaunista valgete margareetadega.