2. Täidiseks koori olenevalt suurusest 6–7 õuna (ära koori ära viska, nendest saab teed keeta). Tükelda õunad väikesteks lõikudeks või kuubikuteks. Rulli poolest tainakogusest küpsetuspaberile puistatud jahus õhuke ristkülikukujuline leht. Aseta pikkupidi ribana taina keskele õunatükid. Raputa õunad üle rohke suhkru ja kaneeliga. Puista peale paras jagu kuldseid rosinaid ja päevalilleseemneid. Tõsta tainaääred üle täidise – kõigepealt otsad, siis küljed – ning vormi ilus piklik pirukas. Määri munaga ja lükka 200-kraadisesse ahju küpsema. Pirukas on valmis, kui see on pealt kenasti kuldne.

3. Pane 125 ml piima koos lahtiklopitud munaga väikesesse potti soojenema. Ülejäänud külmas piimas sega kartulijahu. Lõika vanillikaun pikkupidi pooleks, kraabi seemned piima hulka ning tõsta sinna ka kaunapoolikud ja suhkur. Sega vispliga pidevalt. Kui piim on kuum, vispelda sisse ka piima-kartulijahusegu. Kaste pakseneb kiiresti. Ära keeda seda! Valmis puding kalla serveerimisanumasse ja jäta jahtuma.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid