02.09.2013, 17:37
Suitsuse täidisega ahjuõunad
Mõnus sügishelgiga lisand nii valgele kui punasele lihale.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 6 tk Õun (suur)
- 70 g Aprikoosid (kuivatatud)
- 100 g Suitsuliha või suitsupeekon
- 35 g Seedermänniseemned
- Petersell
- Sool
- Must pipar
- Või (praadimiseks)
- Õli
1. Lõika õuntel ära pealmine osa, mida saab pärast “kaanena” kasutada. Uurista südamikud välja. Haki aprikoosid ja suitsuliha väikesteks kuubikuteks. Sulata tükike võid pannil ning pruunista aprikoosid ja liha koos seedermänniseemnetega korraks läbi, et maitsed eralduksid ja ühilduksid. Lisa hakitud petersell. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
2. Täida õunte südamikuavad seguga ja aseta “kaaned” peale. Määri õunu õliga ja pane need küpsetuspannile või vormi. 200-kraadises eelkuumutatud ahjus küpsevad õunad olenevalt suurusest 20–30 minutit.
Vaata lisaks:
Koduaia rohelisega maitsestatud kanafileed