15.08.2013, 13:44
Vürtsikas õuna-sinihallitusjuustukeeks
Teistmoodi maitsekooslusega, ühtaegu magus ja soolane küpsetis, mis sobib eriti hästi aroomiküllase Gewürztramineri või maheda Pinot Noir’ga.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 0.5 l Õun (kuubikud)
- 1 tk Sidrun
- 1 tl Kaneel
- 1 tl Kardemon (jahvatatud)
- 175 g Või
- 1.5 dl Suhkur
- 3 tk Muna
- 4.5 dl Nisujahu
- 1.5 tl Küpsetuspulber
- 100 g Sinihallitusjuust
- Mandlilaastud
1. Sega õunakuubikud pressitud sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega. Maitsesta kaneeli ja kardemoniga.
2. Vahusta pehme või suhkruga kohevaks ning lisa vahustamist jätkates munad. Ühenda jahu küpsetuspulbriga ja sega munavahu hulka. Lisa õunakuubikud ja juustutükid ning tõsta etteevalmistatud küpsetusvormi. Puista peale mandlilaaste ja suhkrut.
3. Küpseta 180-kraadises ahjus ligi 40 minutit.