29.07.2013, 11:54
Kompott tervetest õuntest
Mõnus kompott väikesesordilistest õuntest, näiteks kuldrenettidest.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- Õun (väikesed, näiteks kuldrenett)
SIIRUP
- 2 l Vesi
- 500 g Suhkur
1. Pese õunad. Lao terved kuldrenetid pestud ja keeva veega üle valatud 3-liitrisesse purki.
2. Keeda siirup: pane potti vesi ja suhkur, sega, kuni suhkur on sulanud, ja lase keema.
3. Vala keev siirup õuntele, pane kaas lahtiselt peale ja lase umbes 20 minutit seista.
4. Vala siirup õuntelt uuesti potti, kuumuta keemiseni ja kalla õuntele tagasi.
5. Sulge purk ja jäta 12 tunniks, kaas allpool, sooja teki alla seisma. Säilita jahedas.