Beseerull mascarpone ja marjatäidisega
Koostisosad:
RETSEPT
- 7 tk Munavalge
- 300 g + 1 dl + 0.5 dl Suhkur
- 2 sl Sidrunimahl
- 2 sl Maisitärklis
- 100 g Rabarber
- 0.5 dl Vesi
- 6 kuni 7 tk Aedmaasikas
- 500 g Mascarpone
- 100 g Kohupiim
1. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa järk-järgult 300 g suhkrut ja mikserda parajalt tugevaks. Klopi käsitsi segades sisse sidrunimahl ja maisitärklis. Määri saadud segu 30 x 40 cm suurusele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit.
2. Võta beseeplaat ahjust ja tõsta ettevaatlikult teisele küpsetuspaberile. Näpi küpsetamisel kasutusel olnud paber ära ja lase beseel täielikult maha jahtuda.
3. Hauta tükeldatud rabarberit 1 dl suhkrust ja 0,5 dl veest tehtud siirupis madalal kuumusel 5 minutit. Aseta sõelale nõrguma ja jahtuma. Tükelda maasikad. Klopi mascarpone 0,5 dl suhkru ja kohupiimaga ühtlaseks massiks.
4. Kui beseerull on jahtunud, määri sellele mascarpone-kohupiimasegu. Aseta sinna peale maasika- ja rabarberitükid ning keera küpsetuspaberi abil rulli.