17.06.2013, 11:00
Kapsasupp kruupide ja peekoniga
Selle retsepti juured ulatuvad minu lapsepõlve. Nimelt ootas minu vanaema väga esimeste tõsiste kapsalehtede virgumist, et saaks meie pere kuulsat kruubi-kapsasuppi teha. Samasugusena seda lihtsa supi retsepti taastada mul enam ei õnnestu, sest toiduained on ammu hoopis teised ...
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 0.5 dl Odrakruubid
- 100 g Toorsuitsupeekon
- 0.5 tk Värske kapsas
- Vesi või
- 1 kuni 1.5 l Aedviljapuljong
- Sool
- Must pipar
- Loorber
SERVEERIMISEKS
- Hapukoor
- Aedtill
Uhu kruubid üle külma veega ning jäta need vähemalt 1 tunniks seisma. Pruunista tükeldatud peekon ja tõsta kõrned ootele. Lisa tekkinud rasva sisse kapsaribad ning kuumuta segades, kuni need võtavad juurde õrna värvitooni. Seejärel vala hulka puljong või vesi, nõrutatud kruubid ning keeda, kuni toiduained on pehmed. Maitsesta soolaga ning serveeri lusikatäie hapukoore, värske hakitud aedtilli ning kõrnetega. Soovi korral täienda maitset musta pipraga.