Lohakas pastavorm spinati ja tomatiga
Koostisosad:
RETSEPT
- 50 g Või
- 3 sl Nisujahu
- 4 dl Rõõsk koor
- 600 g Spinat (sobib ka külmutatud)
- Sool
- Must pipar
- 200 g Kirsstomat
- 250 g Mozzarella-pallid (väikesed)
- 400 g Munapasta (värske)
- Tüümian või
- Basiilik
1. Kuumuta pannil või sees jahu pidevalt segades, kuni see omandab kuldse tooni. Vala juurde koor ja kuumuta ühtlaseks tihedaks kastmeks. Lisa sulatatud ja liigsest veest nõrutatud spinat ning maitsesta soola pipraga. Sega hulka pasta ning vala kõik võiga määritud ahjuvormi. Lüki sisse poolitatud tomatid ja juustupallid ning hakitud ürdid. Kui kooslus on liiga tahe, lisa piima või rõõska koort.
2. Küpseta 180-kraadises ahjus fooliumi all 15 minutit, seejärel tõsta kuumus 220 kraadini, puista pind üle parmesaniga ja küpseta avatult kuni soovitud küpsuseni. Soovi korral lisa enne serveerimist ka röstitud seederimänniseemneid.
SOOVITUS
Võid toorpasta asemel kasutada ka poest ostetud lasanjeplaate, mida võiks kiiremaks valmimiseks enne kastmega kihiti paigutamist korraks kuumas vees hoida.