Tervislik pasta lõhe ja fenkoliga

Koostisosad:
RETSEPT
- 400 g Täisteranisust spagetid
- 600 g Lõhe või forell
- 1 tk Fenkol ehk apteegitill (väike)
- Sool
- Must pipar
- 1 tk Apelsin
- Oliiviõli või või
- paar küünt Küüslauk
1.Piserda vormi põhjale pisut oliiviõli ning kata õhukeste fenkoliviiludega. Tõsta peale võrdse suurusega kalakuubikud ning maitsesta soola, pipra või mõne sobiva maitseaineseguga. Kata veel kord õhukeste fenkoliviiludega, piserda üle õliga või lisa väikesed võitükid ning pigista apelsinist mahl peale.
2. Kata vorm fooliumiga, et tulemus oleks õrnem. Küpseta 200-kraadises ahjus 5–8 minutiga soovitud küpsuseni – pigem vähem kui rohkem, sest kala küpseb edasi ka pasta sees.
3. Kuumuta hakitud küüslaugud õrna kuumusega pannil väheses õlis pehmeks ja mahedamaitseliseks. Lisa nõrutatud pasta ning kala ja fenkol koos tekkinud leemega. Sega läbi ja serveeri kohe. Soovi korral lisa täiendavalt maitseürte, kuid väldi intensiivset ja soolast parmesani.