Peidetud vutimunaga hiigelravioolid
Koostisosad:
RETSEPT
- 6 küünt Küüslauk
- 30 g Või
- 125 g Ricotta
- 3 kuni 4 sl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
- 1 tk Munakollane
- Sool
- Must pipar
- 6 tk Vutimuna
- 200 g Toorsuitsupeekon
- 2 dl Rõõsk koor
- Petersell või
- Harakputk
- 250 g Pastatainas
1. Haki küüslauk ning kuumuta võis pehmeks. Sega kausis ricotta, parmesan ja munakollane ühtlaseks, lisa kuumutatud küüslauk ning maitse järgi soola ja pipart.
2. Prae peekon krõbedaks ja jäta pann kuni serveerimiseni sooja ootele.
3. Aseta viimasest astmest läbi rullitud pastalehe peale kuhjaga teelusikatäis täidist ning tee selle sisse süvend. Uputa vutimuna selle sisse nii, et kollane jääks süvendisse ning valge valguks täidise ümber laiali – vajadusel aita pintsliga kaasa. Munavalge aitab kinni hoida pealmist pastalehte. Kasuta soovi korral ürdilehega kaunistatud pastalehte (valmistamisõpetus kastis). Suru pastalehed täidise ümber tihedalt kinni ja seejärel lõika ääred täidisest 1–2 cm kauguselt ühtlaseks. Kasuta selleks tavalist nuga, lainelist serva tegevat lõikurit või vormi täidetud pasta hoopis klaasi abil ümaraks.
4. Kui oled valmis toitu serveerima, keeda ravioole soolaga maitsestatud vees 3–4 minutit. Vutimunakollane peab selle aja jooksul soojenema, ent mitte tahenema, sest vedelast munakollasest tekib kaste.
5. Serveeri pastat kohe kuuma taldriku peal (nii hoiad pasta kauem soojana), lisa krõbedad peekonitükid. Pannile jäänud rasva hulka vala rõõsk koor, sega ühtlaseks ja vala pastale. Maitsesta veel musta pipraga, soovi korral ka riivitud parmesaniga ning naudi kohe.
Lehekaunistusega pasta vormimine
Pärast seda, kui oled taina pastamasina eelviimasest astmest läbi lasknud, paiguta üksikud rohelised lehed üksteisest 10–15 cm kaugusele. Tõsta peale teine pool tainast, suru lehed kindlamalt kinni ning rulli tainariba ettevaatlikult pastamasina viimasest astmest läbi.