07.06.2013, 17:41
Rabarberikali
See on jook, mida peab jaanipäevaks valmistudes juba nädalapäevad ette valmis tegema. Suvisel ajal on seda ka muul ajal hea märjukeseks võtta.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 750 g Rabarber
- 4 l Vesi
- 1 kuni 2 koorejuppi Kaneel
- 4 kuni 5 dl Suhkur
- 1 peotäis Mustasõstralehed
- 15 g Pärm
- 1 tk Sidrun (väike)
- Rosinad
Keeda tükeldatud rabarber maitseainete ja mustasõstralehtedega vees suhkru sulamiseni. Kurna. Kui segu on jahtunud enam-vähem käesoojaks, lisa pärm ja viilutatud sidrunid. Lase seista kuni 24 tundi toatemperatuuril. Eemalda sidruniviilud ja vala segu suletavatesse pudelitesse, kuhu poeta sisse paar-kolm rosinat. Aseta pudelid nädalaks külmikusse või keldrisse. Pinnale tõusnud rosinad näitavad, et jook on valmis. Kõige parem on rabarberijook umbes nädala pärast. Liiga kauaks ei tohiks jooki seisma jätta, sest pikapeale võib see liiga vurtsuseks muutuda ja kindlalt suletud pudelist võib saada lõhkepomm.