07.06.2013, 17:25
Ajalehte pakitud kalad
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- Haug (väike) või
- Linask või
- Ahven
- Sool
- Aedtill
- Või
- Tüümian
- Küüslauk
- Loorber
- Oliiviõli
Puhasta värsked kalad soomustest ja sisikonnast. Peadsabad võid soovi korral külge jätta või eemaldada. Raputa kalale peale ja sisse soola ning aseta kõhtu tükike võid, kimbuke tilli ja tüümiani või muud maitserohelist ning viilutatud küüslauguküüs. Aseta märjaks kastetud küpsetuspaberile loorberilehed ja sinna peale oliivõliga pintseldatud kala. Paki nüüd kala tihedalt kokku. Jätka kala pakkimist, aga nüüd juba märgadesse ajalehtedesse. Kala ümber võiks keerata kümme kihti märgi ajalehti. Aseta ajalehepakid kuumade süte sisse ja lase seal küpseda 30–45 minutit – vastavalt kala suurusele. Kui ajaleht on söestunud, on ka kala valmis.