Küüslaugune kanafilee rukolakastmega
Koostisosad:
LÄÄTSEPADI
- 250 g Must lääts
- 1 tk Paprika (punane, suur)
- 1 tk Punane sibul (suur)
- Õli
- Rukola
KANA
- 1 tk Sidrun
- 4 kuni 6 küünt Küüslauk
- Petersell
- Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
- 3 tk Kanafilee (suur)
KASTE
- 80 g Kreeka pähkel
- Rukola
- 1 küüs Küüslauk
- Sool
- Must pipar
- Oliiviõli
Keeda läätsed soolases vees soovitud pehmuseni ning nõruta. Poolita paprikad ja grilli ahjus kuni koore tumenemiseni, seejärel tõsta kaane alla jahtuma. Eemalda paprikatelt koor ja tükelda viljaliha ribadeks või kuubikuteks. Haki mugulsibul õhukesteks ribadeks või kuubikuteks. Enne serveerimist kuumuta pannil pisut õli, lisa läätsed ning kuumuta mõni minut segades. Lisa siis paprika ja vahetult enne serveerimist rukola ja sibul.
Kana jaoks riivi sidrunilt koor ja pressi mahl ning pane suuremasse kaussi. Sega hakitud küüslaugu ja peterselliga. Lisa nii palju oliiviõli, kui hinnanguliselt jaguks kanafileede katmiseks. Vasarda kanafileed ühtlase paksusega viiludeks ning poolita need. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta marinaadi. Sega hoolega läbi ja hoia vähemalt 1 tund külmikus. Seejärel prae või grilli.
Kaste tee nii. Rösti pähklid ja jahuta. Purusta need blenderis ülejäänud ainetega koredaks püreeks ning lisa nii palju oliiviõli, et saaksid kastme. Nirista seda serveerimisel kuuma kanafilee ja läätsede peale.